Groep G: Huntelaar helpt Schalke bij late zege, Chelsea maakt er zes
Duitsers nemen pas in slotfase afstand van tiental Sporting

21-10-2014 22:40

Schalke 04 heeft dinsdag een prima stap gezet naar overwintering in de Champions League. Met de doeltreffende Klaas-Jan Huntelaar in de gelederen werd Sporting Portugal met veel moeite verslagen: 4-3. Tegelijkertijd won Chelsea met 6-0 van NK Maribor.

Schalke 04 - Sporting Portugal
Nani bezorgde de ploeg uit Lissabon een goede uitgangspositie door na ruim een kwartier doel te treffen. Een dubbele fout van Mauricio, met twee gele kaarten moest hij inrukken, kwam de bezoekers echter duur te staan. Chinedu Obasi herstelde het evenwicht amper een minuut na zijn vertrek.

Huntelaar wist Schalke zes minuten na rust op voorsprong te brengen alvorens Benedikt Höwedes er zelfs 3-1 van wist te maken. Vanaf elf meter deed Adrien Silva vervolgens iets terug en dat bleek de opmars naar een fraaie comeback. Ook de gelijkmaker kwam op zijn naam. Eric Maxim Choupo-Moting bezorgde de thuisploeg niettemin drie punten door vlak voor tijd een penalty te benutten.

Chelsea - NK Maribor
Manager José Mourinho beleefde een simpele avond met zijn Chelsea. De Londenaren hadden geen kind aan NK Maribor en waren al na een helft verzekerd van de winst. Loïc Remy, Didier Drogba (penalty) en John Terry zorgden voor een 3-0 stand bij rust.

Na rust voegde Chelsea daar nog twee doelpunten aan toe. Mitja Viler deponeerde de bal ongelukkig in eigen doel, Eden Hazard maakte de zesklapper compleet door nog tweemaal te scoren Agim Ibraimi mocht namens de bezoekers iets terug proberen te doen, maar hij faalde vanaf elf meter.