Opgelucht Barcelona schadevrij naar Madrid: Alles draaide nu om Ajax

Opgelucht Barcelona schadevrij naar Madrid: "Alles draaide nu om Ajax"

Gepubliceerd: dinsdag 21 oktober 2014 om 23:58di 21-10-2014 om 23:58

FC Barcelona heeft zich middels een 3-1 overwinning op Ajax gerevancheerd voor de misstap bij Paris Saint-Germain. Met zes punten uit drie duels ligt de Catalaanse topclub weer op koers voor de knock-outfase, maar het vizier richt zich nu vooral op de beladen competitietopper tegen Real Madrid.

Barça incasseerde in competitieverband nog geen enkele tegentreffer en verspeelde pas twee punten. In aanloop naar El Clásico wist de ploeg schadevrij te blijven. "In het voetbal neem je voortdurend risico's, maar met de wissels heb ik daarop ingespeeld", vertelde trainer Luis Enrique na afloop aan AS. "Ik zou hetzelfde weer doen vanwege het vertrouwen in mijn groep. Ik heb niet aan de topper gedacht. Alles draaide nu om Ajax."

"We gaan op de best denkbare wijze naar Madrid. We gaan aan kop in de Primera División en willen onszelf bewijzen tegenover de sterkste rivaal van de Catalanen", vervolgde Enrique. Over het duel met de Amsterdammers was hij goed te spreken. "Voor rust hebben we nagelaten om de beslissing te forceren, we speelden toen veel beter, maar ik kan tevreden zijn."

Enrique sprak van een collectieve prestatie. "Mijn werk draait niet alleen om Messi en Neymar, want iedereen kan nog beter presteren en nog meer lopen. Mascherano? Hij deed het perfect op het middenveld."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws