Ajax-iconen trots op jeugdteam: Dit is zeker een compliment voor de jeugdopleiding
Cruijff geniet bij duel tussen Ajax onder 19 en FC Barcelona onder 19: "En hoe…"

Ajax-iconen trots op jeugdteam: "Dit is zeker een compliment voor de jeugdopleiding"

22-10-2014 07:01
11

In aanloop naar de Champions League-ontmoeting tussen FC Barcelona en Ajax speelden dinsdagmiddag de Onder 19-teams van beide clubs tegen elkaar. Het duel eindigde in een 2-2 gelijkspel, maar vooral Ajax maakte grote indruk.

Johan Cruijff zat op de tribune tijdens het jeugdduel en zag wat hij al wist, de jeugdopleiding van de Amsterdammers zit in de lift. De legendarische nummer veertien genoot van het spel van de jonge Ajax-ploeg. "Ik heb genoten. En hoe…", was de korte reactie van Cruijff tegenover De Telegraaf.

Ajax kwam via doelpunten van Adham El Idrissi en Damian van Bruggen op een 0-2 voorsprong in Barcelona, maar mede door een rode kaart kwam Barcelona terug in de wedstrijd. Dat de Amsterdammers met vlagen heer en meester waren kwam voor Ronald de Boer niet als een verrassing. "Het was voor mij geen verrassing dat FC Barcelona bij vlagen van het veld werd gespeeld. Dit is een van de beste lichtingen, met ook nog eens vijf of zes eerstejaars A-junioren."

Het wegsturen van Nathan Leyder werd Ajax fataal. "Daarmee speelde Ajax Barça in de kaart. Met elf man was het gelopen koers, maar uiteindelijk moet je nog blij zijn met 2-2", aldus De Boer. Ajax-directeur Edwin van der Sar was ook aanwezig. "Ik vond het een heel leuke wedstrijd."

Marc Overmars, directeur voetbalzaken van de Amsterdammers, was lovend en kritisch tegelijk. "Dit is zeker een compliment voor de jeugdopleiding. Maar we moeten nog een stukje verder omhoog."