Afellay hoopt met 'onvoorstelbare herrie' op overwinning tegen Juventus
"En dat kan hoor, want zeker in thuiswedstrijden zijn wij tot veel in staat"

Afellay hoopt met 'onvoorstelbare herrie' op overwinning tegen Juventus

22-10-2014 07:26
1

In groep A van de Champions League staan alle vier de clubs na twee wedstrijden op drie punten. Ibrahim Afellay neemt het woensdagavond met Olympiakos Piraeus op tegen Juventus. In Griekenland ziet de Nederlander mogelijkheden voor een goed resultaat.

Na een dramatische week bij het Nederlands elftal zoeken alle internationals naar eerherstel in Europa. Afellay wil dat doen via een overwinning op Juventus. "En dat kan hoor, want zeker in thuiswedstrijden zijn wij tot veel in staat", zegt de middenvelder annex aanvaller in gesprek met het Algemeen Dagblad.

"In groep A staan alle ploegen op drie punten", vervolgt Afellay zijn verhaal. "Onze uitwedstrijd tegen Malmö FF hadden wij ook gewoon moeten winnen. In deze poule kan het nog weleens heel erg spannend worden. Juve is op papier gewoon beter. Maar zeker als wij thuis spelen, weet je het nooit."

Dat bleek halverwege september, toen Olympiakos in eigen huis met 3-2 te sterk was voor Atlético Madrid. "Dat was een fantastische overwinning, waar ook nog eens helemaal niets op af te dingen viel. We speelden tegen de kampioen van Spanje, hè. De verliezend finalist van de Champions League. Onze supporters maakten een partij herrie die avond, onvoorstelbaar."