Guardiola na 'uitzonderlijk incident': Krachtsverschil niet zo groot
Robben na 1-7 zege: "Het klinkt stom, maar er zijn nog dingen die beter kunnen"

Guardiola na 'uitzonderlijk incident': "Krachtsverschil niet zo groot"

22-10-2014 08:57

Bayern München won dinsdagavond met maar liefst 1-7 op bezoek bij AS Roma. De Duitsers stonden bij rust al op een 0-5 voorsprong. Na afloop was er grote blijdschap aan de kant van de club uit München. Trainer Josep Guardiola blijft ondanks de ruime zege ook kritisch.

"Het kan nog beter. We gaven bijvoorbeeld in het begin van de tweede helft te veel kansen weg", citeert het Algemeen Dagblad de Spaanse oefenmeester. "Deze wedstrijd was een uitzonderlijk incident."

"Het krachtsverschil tussen beide ploegen is niet zo groot en dat zullen we in de volgende ontmoeting over twee weken zien", vervolgde Guardiola zijn verhaal na afloop van de ruime zege. "We maakten snel een doelpunt en daarna nog een en dat bracht ontspanning in de ploeg. We bleven bovendien erg agressief en vonden telkens de ruimte."

Arjen Robben was net als zijn trainer blij én kritisch. "Wat een waanzin! De spelers en de staf verdienen een reuzencompliment. We waren voor deze wedstrijd tactisch uitstekend voorbereid. Hier moeten we van genieten, want het was een superwedstrijd. We moeten met beide benen op de grond blijven staan, want het is pas het begin van het seizoen. Het klinkt stom, maar er zijn nog dingen die beter kunnen", aldus de buitenspeler in De Telegraaf.