Sneijder inzet van 'puur politiek spel' bij presidentsverkiezingen Galatasaray
"De presidentskandidaten willen vooral goede sier maken richting achterban"

Sneijder inzet van 'puur politiek spel' bij presidentsverkiezingen Galatasaray

22-10-2014 09:37

Vrijdag zijn de presidentsverkiezingen bij Galatasaray. Zoals altijd komt iedere kandidaat met veel beloftes en worden er mediaspelletjes gespeeld. Afgelopen week werd Wesley Sneijder ingezet. De middenvelder zou zijn contract open gaan breken en verlengen.

Sneijder heeft momenteel een contract tot medio 2016. In de Turkse pers kwam afgelopen week het nieuws naar buiten dat Sneijder voor drie jaar bij zou kunnen en willen tekenen. "Het is puur een politiek spel. De presidentskandidaten willen vooral goede sier maken richting achterban. Dat doen ze nu met Wesley", zegt Guido Albers, zaakwaarnemer van Sneijder, in het Algemeen Dagblad.

De Nederlandse middenvelder sprak eerder wel serieus met Galatasaray over een nieuw contract. Die besprekingen liepen op niets uit, onder meer door het feit dat de Turkse club al moeite had om te voldoen aan de huidige betalingsverplichtingen.

Sneijder is op dit moment 'hot'. De voormalig speler van onder meer Ajax en Real Madrid scoorde twee keer op schitterende wijze tegen Fenerbahçe. Met die goals bezorgde hij Galatasaray de zege in de balden topper. Sneijder groeide zo weer iets meer uit tot clubheld, waardoor hij interessant is in aanloop naar de verkiezingen.