'Mislukte prof doet zich voor als Chelsea-speler en moet vier jaar de bak in'
Bijzonder verhaal uit Engeland

'Mislukte prof doet zich voor als Chelsea-speler en moet vier jaar de bak in'

22-10-2014 17:34
17

Een bijzonder verhaal uit Engeland, waar Medi Abalimba op weg leek naar een carrière als profvoetballer. De Engelsman stond onder contract bij onder meer Fulham, Crystal Palace en Derby County, maar door een gebrek aan discipline en inzet wist hij het niet te redden. Het leven van een prof wilde hij echter niet missen.

De mislukte voetballer, die ooit nog ruim een miljoen euro kostte, hield er de afgelopen periode een champagne lifestyle op na, schrijven Engelse media. En dat deed hij door zich voor te doen als Gaël Kakuta, die onder contract staat bij Chelsea en vorig seizoen nog werd verhuurd aan Vitesse.

Abalimba sliep in de mooiste hotelkamers, liet zich door een chaffeur rijden in een Bentley, huurde een helikopter en gaf in elke discotheek gerust duizenden ponden uit. Vooraf werden de nachtclubs al ingelicht dat er een 'VIP' op weg was, inclusief een entourage met chauffeurs, bodyguards en jonge vrouwen.

De 25-jarige betaalde door gebruik te maken van gestolen creditcard-gegevens. Abalimba pleegde voor ruim 200.000 euro aan fraude. Hij is veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf. Zelf speelt Kakuta nu op huurbasis voor Rayo Vallecano.


(Links: Abalimba, rechts Kakuta)