Basisplaats voor Fenerbahçe-killer Sneijder in thuiswedstrijd tegen Dortmund
Middenvelder in zeer goede vorm op weg naar Champions League-duel

Basisplaats voor Fenerbahçe-killer Sneijder in thuiswedstrijd tegen Dortmund

22-10-2014 19:33
1

Wesley Sneijder begint om 20.45 uur met Galatasaray aan de thuiswedstrijd tegen Borussia Dortmund in de Champions League. De middenvelder speelt vlak achter beide spitsen Goran Pandev en Burak Yilmaz.

Sneijder schitterde zondag tijdens de beladen stadsderby tegen Fenerbahce. Hij tekende voor beide doelpunten van zijn club (2-1). Door de zege op de aartsrivaal bezet Galatasaray nu de tweede plaats in de hoogste afdeling van het Turkse voetbal. Nummer één Besiktas pakte na zes wedstrijden slechts één punt meer.

Borussia Dortmund presteert in de Bundesliga vooralsnog teleurstellend. De club staat na acht duels veertiende. In de Champions League is Borussia Dortmund na twee duels nog zonder puntenverlies. Galatasaray hield slechts één puntje over aan twee groepswedstrijden.

Sneijder (30) kwam in de hoogste afdeling van het Turkse voetbal dit seizoen tot zes wedstrijden waarin hij drie keer het net van de tegenstander wist te vinden. In 2013 maakte hij de overstap van Internazionale naar zijn huidige werkgever.