Groep D: Dortmund superieur in Istanbul, jarige Wenger ontsnapt met Arsenal
'Gunners' weten achterstand in slotfase om te buigen in winst

22-10-2014 22:35
2

Borussia Dortmund heeft woensdagavond weinig hinder ondervonden in de Champions League-wedstrijd bij Galatasaray. Op Turkse bodem won 'BVB' met duidelijke cijfers: 0-4. Tegelijkertijd wist Arsenal ternauwernood te winnen bij Anderlecht: 1-2.

Galatasaray – Borussia Dortmund
Na de afstraffing in Londen was Galatasaray met Wesley Sneijder voornemens om eerherstel te creëren. Daar kwam in de praktijk niets van terecht. In de sfeervolle thuishaven van de Turken domineerden de bezoekers volop, al waren er ook zeker mogelijkheden voor de thuisploeg.

Pierre-Emerick Aubameyang speelde een hoofdrol in de overwinning van Dortmund. In de zesde minuut bracht de aanvaller de formatie van Jürgen Klopp op voorsprong en slechts twaalf minuten later verdubbelde hij de score hoogstpersoonlijk.

Galatasaray bleek niet bij machte om de marge ongedaan te maken. Sterker nog: al in de eerste helft bracht Marco Reus de stand op 0-3. Een fantastisch schot van de begeerde sterspeler bleek te machtig voor goalie Fernando Muslera, die na rust alleen nog werd gepasseerd door Adrian Ramos.

Anderlecht – Arsenal
Arsenal verloor de vorige uitwedstrijd in het miljoenenbal bij Dortmund en kon ook ditmaal niet imponeren. Het elftal van Arsène Wenger, die zijn 65ste verjaardag vierde in Brussel, bleek ondanks een veldoverwicht niet in staat om grote kansen te creëren.

Anderlecht ontsnapte na rust meerdere malen dankzij de alertheid van doelman Silvio Proto. Zelf kreeg de ploeg weinig kansen, maar effectief was het wel. Andy Najar kopte tegendraads raak na zeventig minuten spelen en zorgde voor een vreugde-explosie.

Anderlecht leek het ongeslagen Dortmund te achtervolgen in de stand, maar gaf het in de slotfase alsnog uit handen. De vogelvrije Kieran Gibbs maakte de gelijkmaker en vrijwel direct daarna prikte invaller Lukas Podolski tot frustratie van de Belgen de 1-2 binnen.