Vermoedens voor complot tegen Portugal: Dit is een politiek spelletje
"Het staat sommige mensen blijkbaar niet aan dat Portugal boven bepaalde landen staat in de UEFA-ranking"

Vermoedens voor complot tegen Portugal: "Dit is een politiek spelletje"

23-10-2014 12:16
5

Benfica-trainer Jorge Jesus meent dat Portugese ploegen in Europa opzettelijk benadeeld worden door de arbitrage. De coach vermoedt een complot, omdat de competitie hoger aangeschreven staat dan sommige andere landen.

Benfica verspeelde woensdag punten op bezoek bij AS Monaco (0-0). Volgens Jesus kwam dat vooral door de arbitrage, in dit geval de Pool Szymon Marciniak. Hij deelde in het eerste halfuur al drie gele kaarten uit, alleen voor Benfica-spelers. Een kwartier voor tijd kreeg Lisandro Lopez rood. "Ik denk dat de scheidsrechter ons al vroeg in de wedstrijd zwaar strafte", citeert Voetbal International de oefenmeester.

Wedden

Meer odds

"Het staat sommige mensen blijkbaar niet aan dat Portugal boven bepaalde landen staat in de UEFA-ranking", vervolgde Jesus, doelend op onder meer Frankrijk, waar UEFA-baas Michel Platini vandaan komt. Italië is daarnaast binnen handbereik voor Portugal. "Dit is een politiek spelletje waar wij op het veld mee moeten omgaan. Dat zag je gisteren in Duitsland ook. Laten we Portugese ploegen maar snel bestraffen, denken ze."

Jesus haalt daarmee de wedstrijd tussen Schalke 04 en Sporting Portugal aan als argument. Verdediger Mauricio kreeg na iets meer dan een halfuur zijn tweede gele kaart. Schalke won uiteindelijk in de blessuretijd met 4-3 dankzij een te betwisten penalty.