Willem II hekelt Heracles-veld: Ze doen het uit financieel oogpunt, niet uit luxe
Kunstgrasveld is voor de 'Tricolores' geen fijn thema

Willem II hekelt Heracles-veld: "Ze doen het uit financieel oogpunt, niet uit luxe"

23-10-2014 15:02
12

Willem II is in voorbereiding op de Eredivisie-wedstrijd tegen hekkensluiter Heracles Almelo. Op papier een krachtmeting met perspectief, maar ook eentje die moeilijkheden met zich meebrengt. Zo is het bekritiseerde kunstgrasveld een aspect.

"Ik heb veel liever gewoon gras als ondergrond. Maar we zullen het moeten accepteren. En ik denk ook dat wij spelers hebben die goed uit de voeten kunnen op kunstgras", vertelt trainer Jürgen Streppel aan Omroep Brabant. "Ik hoop niet dat Willem II daarin mee gaat. Andere clubs doen het uit financieel oogpunt, zeker niet uit luxe. Hopelijk kan onze club het voorkomen."

Aanvoerder Jordens Peters deelt die visie. "Ik denk dat Heracles het voordeel heeft dat ze op het vertrouwde kunstgras spelen. Zij hebben het voordeel dat we het seizoen goed zijn gestart", zo weet hij. "Wij hebben er als team voor gezorgd dat de verhoudingen anders zijn komen te liggen. We hebben nu laten zien dat we een aardige ploeg zijn. Voor geen enkele tegenstander hoeven we bang te zijn en dat zijn we dan ook niet."

Tim Cornelisse en Robbie Haemhouts zijn nog onzeker voor de wedstrijd in het Polman Stadion.