Dordrecht laat degradatiespook niet toe: Pas aan het eind van het seizoen kan dat
Promovendus werkt hard om nieuwe nederlagen tegen te gaan

Dordrecht laat degradatiespook niet toe: "Pas aan het eind van het seizoen kan dat"

23-10-2014 15:13

FC Dordrecht begon het seizoen verrassend door sc Heerenveen in Friesland te verslaan, maar wist sindsdien geen competitieduel meer te winnen. Het bezoek aan ADO Den Haag is daardoor nu al van groot belang. Toch blijft trainer Ernie Brands nuchter.

"We hebben ons heel goed voorbereid op ADO, al doen we dat elke wedstrijd", zei Brandts tegenover RTV Rijnmond. Dordrecht bezit als nummer zeventien van de ranglijst vijf punten uit negen wedstrijden, waar ADO een plek hoger staat met twee punten meer. Een eventuele nederlaag zal de verhoudingen in de Eredivisie dan ook niet verbeteren.

Brandts ziet een zware dobber voor zijn ploeg. "ADO verdedigt als een blok. Ze zakken ver terug. Je moet dus niet als een gek gaan aanvallen. Als je dat doet, zoals FC Groningen deed, ga je er met 3-0 af op de counter. We moeten dus het geduld bewaren", aldus de oefenmeester, die meer slimheid wil inbouwen binnen zijn ploeg. "Wij maken nog teveel fouten."

Joris van Overeem wilde het 'geen degradatieduel' noemen. "Om daarover te spreken is het veel te vroeg. Pas aan het eind van het seizoen kan dat. We gaan echt nog wel punten pakken, want ons spel is niet altijd slecht. Soms zelfs erg goed. Maar de punten blijven uit", concludeert hij. "Je ziet wel dat ons goede spel uit de eerste wedstrijden weer terugkomt. Het gaat weer beter."