Go Ahead vreest 'moeizaam' Ajax niet: In het begin een tikkie uitdelen
Deventenaren vol vertrouwen na gewonnen IJsselderby

Go Ahead vreest 'moeizaam' Ajax niet: "In het begin een tikkie uitdelen"

23-10-2014 16:07
2

Go Ahead Eagles gaat dit weekend met vertrouwen naar Amsterdam. De Deventenaren wonnen de IJsselderby tegen PEC Zwolle met 3-2 en hopen ook Ajax pijn te doen. Vooral Fernando Lewis en Sven Nieuwpoort, die een verleden hebben bij de landskampioen, kijken er naar uit.

De gewonnen derby zorgde voor euforie in Deventer. "PEC Zwolle is natuurlijk onze aartsrivaal en daarvan moeten wij winnen. Dat is het belangrijkste in de provincie Overijssel", vertelde vleugelaanvaller Lewis tegenover de camera van FOX Sports. "Natuurlijk is Ajax ook een belangrijke wedstrijd. We willen vanaf minuut één druk zetten en gaan er heen om drie punten op te halen. We willen het Ajax moeilijk maken."

Volgens Lewis is er zeker iets mogelijk in Amsterdam. "Ajax is thuis de favoriet, maar zit ook in een moeilijke fase. De laatste weken gaat het toch wat moeizaam. Maar Ajax blijft een goede en aanvallend sterke ploeg. Toch komen er elke wedstrijd kansen, of dat tegen Ajax is of tegen PEC Zwolle. In het afwerken moeten we zorgzaam zijn."

Nieuwpoort sluit zich aan bij zijn teamgenoot. "Je moet Ajax niet te veel het eigen spel laten spelen, al helemaal omdat ze deze week al een wedstrijd hebben gespeeld. Vooral in het begin valt er een tikkie uit te delen", concludeerde hij. Spijt van zijn keuze voor Go Ahead heeft hij niet. "Iedereen gaat via een eigen route naar de top en voor mij is dit perfect. Ik speel wekelijks en het gaat de goede kant op."