Fraser geniet van 'onverklaarbare' voetballerij: Het was een harde les

Fraser geniet van 'onverklaarbare' voetballerij: "Het was een harde les"

Gepubliceerd: donderdag 23 oktober 2014 om 16:41do 23-10-2014 om 16:41

ADO Den Haag is na negen competitiewedstrijden terug te vinden in de onderste regionen van de Eredivisie. Extra belangrijk is daarom de thuiswedstrijd tegen concurrent FC Dordrecht. Trainer Henk Fraser kent de belangen van een messcherpe start.

"Het is duidelijk dat beide ploegen moeten winnen en als we naar onszelf kijken, is het in alle opzichten nodig om eens drie punten te pakken", vertelt Fraser aan Omroep West. Uit bij NAC Breda (1-1) bleek een zwakke start met daarbij een rode kaart niet fataal. "Hoe dat kan? Gelukkig is niet alles in het leven te verklaren. Je moet er alleen wel van leren. Het was een harde les."

Fraser weerspreekt dat de voorbereiding onvoldoende was. "Je mag veronderstellen dat elke trainer dat aangeeft. Dat zal Guus Hiddink ook hebben gedaan ten opzichte van IJsland, maar om onverklaarbare redenen begin je dan toch zo. Natuurlijk hebben we dat aangegeven, maar dat is het mooie dat je nooit helemaal in de hand hebt."

Zonder Danny Bakker (rug), Timothy Derijck (knie), Mitchell Schet (knie) en Roland Alberg (enkel) moet ADO deze klus vrijdag zien te klaren. Martin Hansen (heup), Gianni Zuiverloon (ziek) en Tyronne Ebuehi (hamstring) zijn onzeker. "We moeten punten pakken", stelt Fraser niettemin. "Dat is gewoon de realiteit op dit moment."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws