Belgische 'familieman' heeft doel: Ik wil spelers behoeden voor valkuilen

Belgische 'familieman' heeft doel: "Ik wil spelers behoeden voor valkuilen"

Gepubliceerd: vrijdag 24 oktober 2014 om 09:23vr 24-10-2014 om 09:23

Daniel van Buyten is inmiddels voetballer af, maar dat wil niet zeggen dat de oud-verdediger van onder meer RSC Anderlecht, Manchester City en Bayern München zich niet meer met het spelletje bemoeit. De voormalig Rode Duivel heeft een doel.

De 36-jarige Van Buyten besloot na het WK in Brazilië een punt te zetten achter zijn voetballoopbaan. ""Nu wil ik er vooral zijn voor mijn familie", liet hij weten in het tv-programma 69 minutes sans chichis. "Zij zijn er altijd voor mij geweest. Mijn ouders hebben mij altijd gesteund tijdens mijn carrière. Nu is het aan mij. Ik ben een echte familieman. Ik geniet van de gewone dingen, zoals mijn kinderen gaan halen op school."

Toch wil Van Buyten in het voetbal actief blijven. "Ik zoek samen met mijn manager naar de dingen die mij echt boeien. Ik wil heel graag jonge spelers begeleiden. Ik wil ze behoeden voor de valkuilen van het profvoetbal. Ik had zelf het geluk om meteen een topmanager te vinden. Hij is nu zelfs een van mijn beste vrienden. Die kans wil ik ook aan opkomend talent geven. Ik wil ze op het rechte pad houden."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws