Ruud van Nistelrooy is één van de beste aanvallers die ik ooit heb gezien
Spaanse middenvelder lovend over voormalig aanvaller van Manchester United

"Ruud van Nistelrooy is één van de beste aanvallers die ik ooit heb gezien"

24-10-2014 10:00

Ruud van Nistelrooy heeft diepe indruk gemaakt op Juan Mata. De Spaanse middenvelder van Manchester United is op de officiële website van de Engelse club lovend over de voormalig spits van het Nederlands elftal.

Mata kreeg op het digitale thuis van The Red Devils de vraag zijn vijf favoriete United-spelers aller tijden op een rijtje te zetten. De Spanjaard noemde zes spelers, waaronder Van Nistelrooy. De hoogtijdagen van de Nederlander op Old Trafford, de huidige assistent-trainer van het Nederlands elftal speelde tussen 2001 en 2006 bij Manchester United, staan de afgelopen seizoen van Chelsea overgekomen middenvelder helder voor de geest.

"Ik herinner me dat toen ik jonger was ik Van Nistelrooy vaak zag scoren en zijn doelpunten zag vieren ten overstaan van de fans op Old Trafford. Hij was een hele goede speler en één van de beste aanvallers die ik ooit heb gezien", zegt Mata, die ook Cristiano Ronaldo, Ryan Giggs, Paul Scholes en het verdedigingsduo Rio Ferdinand en Nemanja Vidic noemde in zijn 'topvijf'.