Reglementaire zege, puntenaftrek, boete en stadionstraf voor Servië van Advocaat

Reglementaire zege, puntenaftrek, boete en stadionstraf voor Servië van Advocaat

24-10-2014 10:30
7

De disciplinaire commissie van de UEFA heeft vrijdag het vonnis uitgesproken over de gestaakte EK-kwalificatiewedstrijd tussen Servië en Albanië. Dat maakt de Servische voetbalbond bekend op de eigen website.

De UEFA heeft Servië een reglementaire 3-0 overwinning toegeschreven, maar geeft het land ook drie punten aftrek in de strijd om een EK-ticket voor het eindtoernooi in Frankrijk. Daarnaast moet Servië de twee komende EK-kwalificatiewedstrijden in eigen huis in groep I achter gesloten deuren afwerken. De voetbalbonden van Servië en Albanië dienen beiden een boete van 100.000 euro te betalen, luid het vonnis van de UEFA.

Het pikante treffen tussen de twee Balkanlanden liep afgelopen week volledig uit de hand. Fans van Albanië waren niet welkom bij het EK-kwalificatieduel, maar zorgden met een stunt voor de nodige onrust. Kort voor rust vloog een drone het stadion binnen, aan de drone hing een Albanese vlag. Toen een speler van Servië de vlag vastpakte, sloeg de vlam in de pan. Albanese spelers moesten uiteindelijk rennen voor hun leven toen fans van Servië het speelveld betraden.