'Geloof' tekort in Rotterdamse voorhoede: Wellicht speelt dat ook een rol, ja
Excelsior hecht veel waarde aan verdedigende organisatie

'Geloof' tekort in Rotterdamse voorhoede: "Wellicht speelt dat ook een rol, ja"

24-10-2014 12:19

Voor Excelsior staat zondag de thuiswedstrijd tegen FC Twente op het programma. Marinus Dijkhuizen, trainer van de Rotterdammers, hamert op een goede defensieve organisatie.

"Het is lastiger dan veel mensen denken. Het vereist veel discipline, coaching, geduld. En het kost veel energie. Onze buitenspelers moeten bij balverlies op het middenveld komen te staan, Jeff Stans juist dieper", zegt Dijkhuizen vrijdag in de aanloop naar het duel met de Tukkers in het Algemeen Dagblad. "Hij geeft het moment van druk zetten aan en dan proberen we de tegenstander naar een kant te dringen."

"Er is ook lef en inzicht voor nodig. Spelers moeten bal-georiënteerd denken, hun tegenstander vrij durven laten. Als ze goed staan, kan de bal daar immers niet komen. En de timing moet perfect zijn", vervolgt de trainer, die denkt dat Excelsior in aanvallend opzicht beter kan presteren. "Ik mis vooral het geloof bij de spelers. Ze moeten durven voor de overwinning te spelen. Maar wellicht speelt dat ook wel een rol, ja. De verdedigende organisatie heeft onze eerste prioriteit. Nu komt de omslag naar de aanval."