Manu tijdens de wedstrijd tegen Feyenoord

Cambuur wil ruilen en hoopt op Manu: Mooi als hij voor ons gaat spelen
"Ik zou graag met ze willen ruilen en ook Europees voetbal spelen"

Cambuur wil ruilen en hoopt op Manu: "Mooi als hij voor ons gaat spelen"

24-10-2014 16:23
1

Cambuur-trainer Henk de Jong denkt dat het voor Feyenoord geen nadeel hoeft te zijn dat die ploeg donderdag Europees in actie kwam tegen HNK Rijeka. Dat zegt de oefenmeester in de aanloop naar de thuiswedstrijd tegen de Rotterdammers.

"Ik zou graag met ze willen ruilen en ook Europees voetbal spelen", zegt De Jong vrijdag. "Ik denk ook niet dat Feyenoord zich daarachter zal verschuilen, dat hoort er nou eenmaal bij als je een topclub bent. PSV had tegen ons hetzelfde, en toen verloren we met 4-0."

Het is nog niet zeker of Daniël de Ridder zondag kan aantreden. De aanvaller heeft fysieke klachten overgehouden aan de Friese derby tegen sc Heerenveen. Trainer Henk de Jong kijkt zaterdag of hij inzetbaar is. Is dat niet het geval, dan is Ajax-huurling Dejan Meleg zijn vervanger.

Bij tegenstander Feyenoord maakt Elvis Manu furore, nadat de aanvaller vorig seizoen nog op huurbasis in Leeuwarden speelde. "Ik geniet ervan als ik zie hoe hij zich ontwikkelt en speelt", zegt De Jong in gesprek met De Huis aan Huis. De coach kan zich nog goed herinneren dat Manu tégen Feyenoord speelde.

"Hij dacht eind vorig seizoen dat hij al bij Feyenoord speelde in de Kuip, terwijl hij toen echt ons shirt droeg. Het zou mooi zijn als hij zondag per ongeluk een beetje voor ons gaat spelen", lacht De Jong, die Manu toen al na 33 minuten naar de kant haalde.