Mourinho heeft toch greintje hoop op inzetbaarheid van Spaanse Chelsea-sensatie
Volgens coach Mourinho is er een kleine kans dat Costa kan spelen

Mourinho heeft toch greintje hoop op inzetbaarheid van Spaanse Chelsea-sensatie

24-10-2014 17:10

Diego Costa kan aanstaande zondag tegen Manchester United wellicht weer meedoen. Dit zegt Chelsea-coach Jose Mourinho vrijdag. De spits miste de afgelopen twee wedstrijden, mede door een mysterieus maagvirus.

Costa was de belangrijkste man voor de Londenaren tijdens de superstart van de competitie met 22 punten na 8 wedstrijden. De Spanjaard scoorde negen keer, voor hij geblesseerd raakte. ''Er is een kleine kans dat Diego speelt'', wordt Mourinho geciteerd. De Portugees hoopt ook op de inzetbaarheid van John-Obi Mikel en Ramires. Loïc Remy daarentegen zal zeker niet spelen. De Franse spits ligt er twee tot drie weken uit met een liesblessure.

Didier Drogba is de meest logische vervanger van Costa, mocht hij niet in actie kunnen komen. De Ivoriaan speelde in de Champions League ook al zeventig minuten na het afhaken van Remy. Hij heeft nog wel lichte enkelklachten, maar zal volgens Mourinho kunnen spelen. ''Hij weet wat verantwoordelijkheid is en begrijpt de noodzaak om zichzelf te pushen om het team te helpen.''

Chelsea is op dreef in de Premier League. Het won zeven keer en speelde slechts eenmaal gelijk. De inbreng van Costa is met negen doelpunten fors, maar getuige het doelpuntentotaal van 23 kan de equipe van Mourinho ook zonder de Spanjaard tot scoren komen.