Cocu trots op ontwikkeling van Maher: Ik heb wel invloed op hem gehad
PSV-trainer sprak veel met middenvelder

Cocu trots op ontwikkeling van Maher: "Ik heb wel invloed op hem gehad"

24-10-2014 23:06
1

Adam Maher lijkt zich na een dramatisch debuutseizoen te ontwikkelen tot een belangrijke speler voor PSV. Trainer Philip Cocu laat in gesprek met de NOS weten erg trots te zijn op de zichtbare verbetering bij zijn smaakmaker, die zelf ook tevreden is. "Ik speel met meer vertrouwen en plezier." 

Hoewel Maher steeds beter gaat spelen, is de technicus er volgens Cocu nog lang niet. "Hij moet nu een bepalende speler worden, een heel seizoen lang", aldus de coach, die de jeugdinternational vorig seizoen op de bank zette en sindsdien heel veel met hem sprak. "Ik heb wel invloed op hem gehad. Niet alleen deze zomer, maar ook daarvoor al."

Wedden

Meer odds

"Eigenlijk vanaf het moment dat hij ernaast kwam te staan vorig seizoen. Daarna is hij zijn vak op een andere manier gaan benaderen. Ik heb kunnen zien dat hij stapjes in de goede richting zet. Denk aan dingen als voeding. En hij pakt meer rust. Hij heeft een individueel programma en zijn functie en taak in het team zijn anders. Hij is er een stuk professioneler mee omgegaan."

Diverse analisten voorzien echter een probleem voor Cocu. Volgens hen kan Maher namelijk niet samenspelen met Georginio Wijnaldum, al is de oefenmeester het daar niet mee eens. "Dat wordt geen probleem. Wijnaldum en Maher hebben al veel duels samengespeeld", aldus Cocu, die benadrukt dat de rol op het veld niet zal wijzigen voor het duo. "Dat zal voor beiden niet veranderen. Ze hebben ook de mogelijkheden om van positie te wisselen."