Van Gaal laat Valdes in voetsporen treden van De Boer en Davids: Doe dit al langer
Doelman traint mee bij Manchester United

Van Gaal laat Valdes in voetsporen treden van De Boer en Davids: "Doe dit al langer"

24-10-2014 23:37
2

Victor Valdes kan wellicht op korte termijn een aanbieding van Manchester United verwachten. De doelman traint sinds deze week mee met de selectie van Louis van Gaal en de coach maakt er geen geheim van dat hij een zwak heeft voor de Spaanse international, die sinds zijn vertrek bij FC Barcelona clubloos is.

Valdes werd ooit door Van Gaal bij het eerste van FC Barcelona gehaald en nog altijd is er een speciale band tussen de twee, vertelt Van Gaal. "Ieder mens is speciaal omdat iedereen een eigen identiteit heeft. Het is een principe van mijn filosofie dat je respect moet hebben voor elk individu. Valdes is speciaal omdat ik met hem gewerkt heb en we altijd contact gehouden hebben, iets waar lang niet altijd sprake van is."

"Het is echter ook geen verrassing, want ik heb zo'n band met meer spelers. Ik heb Ronald de Boer en Edgar Davids in het verleden de mogelijkheid gegeven om mee te trainen bij mijn club en nu doe ik het voor Valdes. Robin van Persie heb ik de mogelijkheid gegeven om gebruik te maken van de medische afdeling van het Nederlands elftal tijdens zijn herstel, terwijl ik toen nog niet de manager was van United. Ik doe dit dus al langer."

Met David De Gea heeft Manchester United al een andere Spaanse international onder de lat staan, maar diverse Engelse media verwachten dat Valdes ook in Manchester tekent zodra hij volledig fit is na zijn zware knieblessure. Van Gaal weigert deze mogelijkheid ondertussen uit te sluiten. "Wij houden onze ogen altijd open."