Zivkovic voorlopig nog niet in Ajax 1: Het is gewoon nog niet goed genoeg
"Het is heel simpel om te zeggen dat hij een stijgende lijn te pakken heeft"

Zivkovic voorlopig nog niet in Ajax 1: "Het is gewoon nog niet goed genoeg"

25-10-2014 09:40
8

Richairo Zivkovic moet zich na enkele maanden bij Ajax nog altijd tevreden stellen met speeltijd in de beloftenploeg. Daarmee leek de spits vrijdagavond op weg naar de overwinning op Jong PSV, dat vlak voor tijd echter op gelijke hoogte kwam via een goal van Steven Bergwijn (1-1.

Er lijkt voorlopig weinig terecht te komen van het plan met Zivkovic, die tegen Jong PSV wel trefzeker was. De jonge spits speelde nog geen minuut in de hoofdmacht en dat is er wellicht de reden van dat men in Amsterdam wat geheimzinnig over de situatie doet.

"Er is uiteraard een plan. Het is niet zo dat we een dobbelsteentje opgooien en eens kijken wat we vandaag weer doen", reageert Andries Ulderink, zijn coach bij Jong Ajax, in gesprek met Ajax Life. Over de inhoud van dat plan wil hij echter weinig loslaten. "Daarvoor moet je bij Frank de Boer zijn. Het is een speler van de eerste selectie."

Ook Zivkovic wil niet teveel over de situatie kwijt, maar zijn start in Amsterdam moet hem op z'n minst zijn tegengevallen. "Ik weet wat ik moet doen", zegt de voetballer. "Ik moet me ontwikkelen, want het is gewoon nog niet goed genoeg. Het is vooraf ook afgesproken dat ik bij Jong Ajax begin. En als ik goed genoeg ben, krijg ik m'n kans."

"Ik werk elke dag aan mezelf, ik probeer het elke dag beter te doen", gaat de achttienjarige Zivkovic op de fansite verder. "Ik moet gewoon veel constanter in m'n spel worden. Het moet niet af en toe goed zijn, het moet gewoon altijd goed zijn."

Ulderink laat weten dat hij tevreden is over de ontwikkeling die Zivkovic nu doormaakt. "Het is heel simpel om te zeggen dat hij een stijgende lijn te pakken heeft, maar ik denk dat daar absoluut sprake van is." Er zijn echter ook nog voldoende verbeterpunten. En dat plan? "Dat hij tot pak 'm beet tot de winterstop bij Jong Ajax speelt, is wel onderdeel van het plan. Daarna is het aan de staf van het eerste om te kijken wat ze met Richaïro gaan doen."