Mentale spelletjes Mourinho raken Van Gaal niet: Ik heb een ijzeren schild
"Niets kan daar langs komen, ook de kritiek hier in Engeland niet"

Mentale spelletjes Mourinho raken Van Gaal niet: "Ik heb een ijzeren schild"

25-10-2014 11:24

Het duel tussen Manchester United en Chelsea is ook een strijd tussen twee van de beste managers ter wereld, Louis van Gaal en José Mourinho. Laatstgenoemde heeft er normaal gesproken een handje van om mentale spelletjes te spelen, maar daar raakt Van Gaal niet van onder de indruk.

Van Gaal kreeg de vraag of de spelletjes van Mourinho hem zouden kunnen raken, waarop de Nederlander de kans zag om weer even de show te stelen. "Ik hem een klein beetje ijzer in me", reageerde hij. "Dat vormt een schild. Een ijzeren schild."

"Niets kan daar langs komen, ook de kritiek hier in Engeland niet. Iedereen kan alles over mij schrijven en zeggen, daar kan ik niks aan veranderen. Ik heb het geprobeerd te begrijpen, maar inmiddels heb ik geleerd niet te reageren en te geloven in mezelf, mijn spelers en mijn staf. Dat is het belangrijkste", aldus Van Gaal, die tussen 1997 en 2000 met Mourinho als assistent bij Barcelona werkte. 

Volgens de manager is Chelsea de favoriet voor het treffen op Old Trafford. "Mourinho werkt daar al ruim een jaar en ik ben hier pas drie maanden. Het is dus logisch dat Chelsea verder is. Maar wij kunnen echt wel winnen, hoor."