De Tien: meest modieuze spelers van de afgelopen jaren

De Tien: meest modieuze spelers van de afgelopen jaren

Door hun exceptionele kwaliteiten dragen de beste spelers ter wereld een voorbeeldfunctie met zich mee. Dit geldt ook voor de kleding die zij dragen. Maar welke heren in de voetbalwereld voeren hiermee de boventoon op het gebied van mode? Vandaag de tien meest modebewuste mannen op een rij.

Andrea Pirlo (Juventus)
Pirlo wordt door velen gezien als de rust zelve, wiens mysterieuze blik perfect aansluit bij zijn volle baard. Voeg hier iets van zijn garderobe aan toe en je hebt het totaalplaatje dat een legioen aan vrouwenharten sneller doet kloppen. De status van deze cultheld zorgt voor wereldwijde adoratie bij iedereen die stijl een warm hart toedraagt.

David Beckham (carrière beëindigd in 2013)
In elke lijst waar het woord elegantie terugkomt mag David Beckham niet ontbreken. De Engelsman is erin geslaagd om een merk van zichzelf op de markt te brengen. Zijn robuuste uitstraling en scherp gevoel voor mode leverden hem verschillende campagnes op als model.

Thierry Henry (NY Red Bulls)
Thierry Henry trekt de lijn van zijn elegante uitstraling op het veld moeiteloos in andere bezigheden. Of je hem nou spot als sportanalist bij de BBC of als ambassadeur van Pepsi, Gillette of Renault, deze man verschijnt overal in de ogenschijnlijk perfecte outfit.

Hidetoshi Nakata (beëindigde carrière in 2006)
De piekfijne techniek van Hidetoshi Nakata was bijna net zo stijlvol als zijn dresscode. De charmante Japanner speelde niet geheel verrassend in verschillende Italiaanse (mode)steden als Parma, Rome, Perugia, Bologna en Florance. De middenvelder werd destijds ook regelmatig gespot bij modeshows.

Pep Guardiola (trainer Bayern München)
Het lijkt wel of Pep Guardiola voor elke wedstrijd van Bayern München een modeshow in Parijs heeft gelopen. Week in week uit verschijnt de oefenmeester in de meest stijlvolle pakken om zijn ploeg naar de overwinning te leiden. Hij introduceerde persoonlijk de trui in combinatie met een pak, en houdt steevast zijn perfect getrimde baard.

Cristiano Ronaldo (Real Madrid)
Er zijn nog altijd twijfels over wie de beste voetballer ter wereld is. Cristiano Ronaldo hoeft zich buiten het veld in elk geval niet bedreigd te voelen door Lionel Messi. Met zijn zelfverzekerde houding en 'good-looking face' is hij terug te vinden op verschillende billboards van onder meer Emporio Armani.

Xabi Alonso (Bayern München)
Een andere speler met een indrukwekkende baard en een onberispelijk gevoel voor stijl is Xabi Alonso. De middenvelder van Bayern München is in Spanje uitgegroeid tot een absoluut mode-icoon. Er zijn complete blogs opgericht waarop talloze fans de unieke 'Alonso-smaak' delen. De succesvolle Spanjaard verscheen al eens in Vogue en Vanity Fair. Ook scoorde hij lucratieve modelcontracten bij Hugo Boss en Emidio Tucci.

David Ginola (beëindigde carrière in 2002)
Deze oud-middenvelder van onder meer Spurs en PSG is een typische Fransman die veelvuldig gecomplimenteerd wordt door 's werelds grootste fashiongoeroes. "Als ik naast David Ginola zit, voel ik me intens jaloers. Hij heeft een fantastische smaak en ziet er altijd prachtig uit", aldus Elgar Johnson, directeur van de modeketen Man About Town.

Raul Meireles (Fenerbahçe)
Een snelle blik op het veld en je zou niet denken dat Meireles zich met mode bezig houdt. Zijn haar lijkt niet eens fatsoenlijk gedaan en zijn lichaam zit vol met tattoos. Buiten de lijnen verbergt de sterke middenvelder echter zijn versierde huid en hijst zich regelmatig in gladde pakken en getailleerde shirts. De Portugees opende in 2009 zelfs een kleine boetiek met zijn vrouw in Portugal.

Daniel Sturridge (Liverpool FC)
Daniel Sturridge loopt voorop in de wereld van Twitter en Instagram. Hij stelt de wereld dagelijks op de hoogte van zijn nieuwste outfits en kent hierdoor immens veel fans. Deze hipster wordt vaak gespot met verschillende rappers en date momenteel met Jourdan Dunn, een model uit Londen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s