Tastbare prijs mist in lang Vitesse-verhaal: Je krijgt steeds maar één kans
Leerdam wil club eindelijk een trofee bezorgen

Tastbare prijs mist in lang Vitesse-verhaal: "Je krijgt steeds maar één kans"

27-10-2014 23:29
3

Vitesse bouwde sinds het oprichtingsjaar 1892 prachtige verhalen op, maar wist nooit een grote prijs te winnen. Binnen het ambitieuze plan van de Arnhemmers leeft de drang om bekerwinnaar te worden daarom extra. Dat weet ook Kelvin Leerdam.

"We willen iets bereiken. Iets winnen. En dat kan met deze goede selectie en goede trainer. Het is haalbaar", vertelt de linkshalf aan Omroep Gelderland. Leerdam beseft zich terdege dat de route naar een Europees ticket kort is. "Ook voor de ontwikkeling van de club en de spelers is het heel goed. Je speelt direct zes wedstrijden Europees."

Dinsdagavond wacht op eigen veld een ontmoeting met FC Dordrecht. Op papier een simpele opdracht. "Ik wil dit seizoen wel wat winnen. In deze groep zijn ook maar weinig jongens die ooit een prijs hebben gewonnen. Alleen Arnold Kruiswijk met Jong Oranje op het EK volgens mij. We willen ook iets teruggeven aan onze fans die er ieder weekend zijn. Maar alles moet goed vallen. Je krijgt steeds maar één kans."

Met Feyenoord speelde Leerdam al eens een bekerfinale, maar de eer ging destijds naar Ajax. "Natuurlijk is dat voor mij iets speciaals. Nee, ik praat daar niet direct over met ploeggenoten. Het is toch een gevoel. Iets dat je zelf moet meemaken. Helaas heb ik de finale toen verloren. En helaas kunnen we dit seizoen niet een finale tegen Feyenoord spelen. Maar laten wij dan de eerste ploeg zijn die ons gaat plaatsen."