Kritische De Boer spreekt maatregel tegen: Ik wil bravoure van hem zien
Ajax-trainer hoopt buitenspeler te zien vlammen in bekerduel

Kritische De Boer spreekt maatregel tegen: "Ik wil bravoure van hem zien"

28-10-2014 00:00
1

Ajax won zaterdagavond zonder Ricardo Kishna van Go Ahead Eagles (3-1). De grillige buitenspeler leek geslachtofferd te worden vanwege zijn povere optreden tegen FC Barcelona, maar volgens de kritische trainer Frank de Boer was dat niet de voornaamste reden.

"Al in de rust tegen Barcelona kreeg Ricardo wat last van zijn knie", vertelt De Boer maandag aan het tv-kanaal van de Amsterdamse club. "Ik had toen al besloten, ook rekening houdend met zijn blessureverleden, om hem niet op te stellen tegen Go Ahead. Anwar El Ghazi zou dus starten. Toen wilde ik iemand die honderd procent fit is op de bank hebben en koos ik voor Queensy Menig als reserve."

"Normaal gesproken, als de reactie van zijn knie na de afgelopen twee trainingen goed is, zal Kishna gewoon starten tegen Urk", verwijst de trainer naar de bekerwedstrijd. Van een straf is dus geen sprake. "Dat is zijn jeugdigheid en dat mag ik best mededelen aan hem. Ik wil bravoure van hem zien en daar was ik teleurgesteld over, maar dat is inherent aan jong zijn. Dat heeft dus niks met hem passeren te maken."