Verguisde ex-bondscoach haalt uit naar Ribéry: Hij heeft een slecht karakter

Verguisde ex-bondscoach haalt uit naar Ribéry: "Hij heeft een slecht karakter"

Raymond Domenech heeft hard uitgehaald naar Franck Ribéry. In zijn boek, dat woensdag verschijnt, geeft de voormalige bondscoach van het Franse nationale elftal zijn oud-pupil ervan langs. Over Thierry Henry is hij wel lovend.

De steraanvaller van Bayern München is volgens Domenech schuldig aan het voor Frankrijk rampzalig verlopen WK van 2010 in Zuid-Afrika. ''Hij heeft het nationale team laten zitten, met zijn slechte karakter. Dat zijn domme acties geweest'', citeert het Duitse TZ. ''Daarna durft hij ook nog te beweren dat-ie de verkiezing tot wereldvoetballer van het jaar moet winnen'', schampert Domenech. Ribéry is inmiddels gestopt als international, hoewel Zinedine Zidane hem tot een terugkeer bewoog.

Thierry Henry krijgt daarentegen wel de complimenten van de 62-jarige Fransman. Frankrijk wist het WK te bereiken door een handsbal van de huidige aanvaller van New York Red Bulls tegen Ierland en zijn fout nadien toegegeven. ''Hij heeft zijn eigen imago 'bevlekt', maar om het nationale elftal te helpen'', looft Domenech.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s