Vitesse blijft op koers voor uniek succes, NAC ontsnapt in Limburg
Fortuna maakt het de Bredase ploeg lang moeilijk

28-10-2014 22:34
3

Vitesse heeft zich dinsdagavond bij de laatste zestien clubs in de KNVB Beker geschaard. De club uit Arnhem, die nog nooit een prijs won, won in een slecht bezet Gelredome van FC Dordrecht (2-1).

Marko Vejinovic maakte het verschil voor de club uit Arnhem. Hij benutte vlak voor rust een strafschop. De middenvelder die dit seizoen al zes keer scoorde in de eredivisie, bereidde ook de tweede treffer van Denis Oliynyk voor. Ricky van Haaren scoorde in de 83ste minuut voor FC Dordrecht. Vitesse was veel beter dan FC Dordrecht. Het elftal van Peter Bosz miste echter te veel opgelegde kansen om het duel al in een vroeg stadium te beslissen.

FC Dordrecht begon slecht aan een serie zware wedstrijden. De nummer zeventien van de Eredivisie stuit de komende weken in de competitie achtereenvolgens op Ajax, FC Twente en Feyenoord.

NAC pas na verlenging langs Fortuna
NAC Breda heeft dinsdagavond met veel pijn en moeite de achtste finales van de KNVB-beker bereikt. De formatie ontdeed zich pas in de verlenging van Fortuna Sittard (3-2), de laagst geklasseerde club in de Jupiler League. Erik Falkenburg maakte in de 95ste minuut het beslissende doelpunt voor de huidige nummer zestien van de Eredivisie. NAC maakt er een vreemde gewoonte van om tegen laaggeklasseerde ploegen te verzuimen. De formatie struikelde eerder dit seizoen ook over Heracles Almelo (6-1), de hekkensluiter van de Eredivisie.

Het elftal van interim-trainer Eric Hellemons leek aanvankelijk op weg naar een eenvoudige zege. Bij rust leidde de Eredivisionist met 2-0, dankzij treffers van Mats Seuntjes en Adnane Tighadouini. In de tweede helft benutte Seku Conneh een strafschop voor de thuisclub. Vervolgens profiteerde Jordi Baur van slecht verdedigen van Sepp De Roover (2-2).