PSV voetbalclub, geen spaarclub: Hoeven ook in de zomer niet te verkopen
"Maar speculeren over een 'wat-als-scenario' heeft nu geen zin"

PSV voetbalclub, geen spaarclub: "Hoeven ook in de zomer niet te verkopen"

29-10-2014 07:00
21

PSV maakte dinsdag kenbaar dat het afgelopen zomer biedingen van reusachtige proporties heeft afgewezen. Buitenlandse clubs hadden tientallen miljoenen over voor Memphis Depay en Georginio Wijnaldum, maar het duo maakt het seizoen af in Eindhoven. En zelfs daarna hoeft er niet te worden verkocht.

"Komende zomer zal er nog steeds geen financiële noodzaak zijn om te verkopen", zegt Toon Gerbrands woensdag in het Algemeen Dagblad. "Maar speculeren over een 'wat-als-scenario' heeft nu geen zin, want dat heb je niet alleen in de hand. Je hebt ook altijd met spelers zelf te maken."

Depay, voor wie zelfs een bod van twintig miljoen euro was binnengekomen, en Wijnaldum lijken komende zomer onhoudbaar. "Als er belangstelling komt voor een speler en die speler is toe aan de volgende stap, dan maakt hij die volgende stap. Zo ligt het gewoon", aldus Gerbrands, die bovenal blij is dat het tweetal dit seizoen nog voor PSV speelt. "Het is ontzettend knap geweest van Marcel Brands (technisch manager, red.) om die twee binnen te houden."

PSV realiseerde over het afgelopen boekjaar een winst van 400.000 euro, precies de kleine plus waar men in Eindhoven op mikte. "We zijn een voetbalclub, geen spaarclub", verduidelijkt financieel manager Erik Hendriksen in De Telegraaf