NAC Breda meldt zich officieel bij 'kroonprins': Ik vind het een prachtclub
Brabanders zien Verbeek afhaken na eerste gesprek

NAC Breda meldt zich officieel bij 'kroonprins': "Ik vind het een prachtclub"

30-10-2014 18:12
7

Robert Maaskant is nadrukkelijk in beeld om bij NAC Breda de opvolger te worden van de recent ontslagen hoofdtrainer Nebojsa Gudelj. De Brabantse club heeft zich recent officieel gemeld bij de oefenmeester die momenteel werkzaam is bij het Amerikaanse Columbus Crew, maakte Omroep Brabant donderdag wereldkundig.

NAC Breda ondernam recent een poging om Gertjan Verbeek te strikken voor de functie van hoofdtrainer, maar na het eerste gesprek haakte de voormalige trainer van onder andere AZ en Feyenoord af. Maaskant was in het verleden ook al werkzaam voor de club uit Brabant. De trainer/coach heeft bij zijn huidige werkgever een doorlopend contract tot medio 2016.

Maaskant wenste niet uitgebreid in te gaan op de interesse vanuit Breda. "Ik vind NAC een prachtclub. Ik wacht af hoe de gesprekken met de club gaan verlopen. Tot die tijd wil ik er niet veel over kwijt."

NAC Breda is momenteel terug te vinden op de zestiende plaats in de Eredivisie. De ploeg pakte slechts tien punten uit de eerste tien wedstrijden. De Brabanders namen afscheid van hoofdtrainer Gudelj vanwege de tegenvallende resultaten.

De 45-jarige Maaskant begon zijn trainersloopbaan bij RBC Roosendaal. Met deze ploeg promoveerde hij naar de Eredivisie wat hem de bijnaam'De Kroonprins' opleverde. Vervolgens wist hij deze titel niet echt waar te maken bij onder andere Willem II, NAC Breda en FC Groningen.