Advocaat stelt Ajax-fans gerust na zware 'dreigementen' van Parijse politie
"Bijna niet uit te voeren"

Advocaat stelt Ajax-fans gerust na zware 'dreigementen' van Parijse politie

30-10-2014 20:35
4

Ajax kwam donderdag met een bericht naar buiten waarin het de eigen supporters waarschuwde om zonder toegangsbewijs af te reizen naar Frankrijk voor de Champions League-wedstrijd tegen Paris Saint-Germain. De politie van Parijs heeft namelijk laten weten alle Amsterdamse fans zonder kaartje de stad uit te zetten.

Voetbaladvocaat Christian Visser is niet erg onder de indruk van de dreigementen van de Parijse politie, vertelt hij aan Ajax Showtime. "De praktische uitvoerbaarheid hiervan lijkt me nihil. Ik zie het niet gebeuren dat ze Nederlanders van straat zullen plukken. Het kan wel, met dit soort noodverordeningen, dat de politie bijvoorbeeld een kroeg met supporters insluit en degenen zonder wedstrijdticket buiten de stadsgrenzen brengen."

"Maar dan moet er wel wat aan de hand zijn, zomaar Ajacieden oppakken zal niet gebeuren", besloot Visser. PSG heeft uit angst voor rellen slechts 850 kaarten beschikbaar gesteld voor supporters van Ajax, terwijl het uitvak van het stadion van de club plaats biedt aan 2200 toeschouwers.