Het was niet echt positief, omdat we nog dertig minuten extra moesten voetballen

"Het was niet echt positief, omdat we nog dertig minuten extra moesten voetballen"

31-10-2014 09:15
1

Marc Höcher was donderdagavond de grote man bij Roda JC. De Limburgse club leek uitgeschakeld te worden in de KNVB Beker, in blessuretijd maakte Höcher echter de 2-2 tegen Sparta Rotterdam. Een verlenging volgde, daarin maakte hij ook nog eens zijn derde treffer. Roda JC bekerde verder door een 4-2 zege.

"Het was vechtvoetbal tot de negentigste minuut, dus ik was wel bij dat ik hem vlak voor tijd nog binnenschoot", zei Höcher na afloop van de wedstrijd voor de camera van FOX Sports. "Alleen was dat niet echt positief, omdat we daardoor nog dertig minuten extra moesten voetballen. Maar goed, je wil toch verder in de beker."

Heel veel energie kostte de verlenging niet voor Roda JC, omdat het in de verlenging lange tijd met een man meer speelde. "Na hun rode kaart waren wij oppermachtig en was het wachten op het moment dat we konden toeslaan." In de volgende ronde, halverwege december, speelt Roda JC nu in eigen huis tegen de koploper uit de Eredivisie, PSV.

Paul Gladon bracht Sparta twee keer op voorsprong, twee keer wist Höcher een treffer onschadelijk te maken. In de verlenging maakte Guy Ramos de 3-2 voor Roda JC, kort voor tijd maakte Höcher er met zijn derde treffer 4-2 van.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie