Lazio nadert Italiaanse top ondanks vervelende avond voor Braafheid
De Vrij komt ook in actie bij de Romeinen

03-11-2014 22:58

SS Lazio is maandag door een zege op Cagliari (4-2) gestegen naar de derde plek in de Serie A. Miroslav Klose was met twee doelpunten binnen twee minuten de gevierde man bij Lazio. Dat kon niet worden gezegd van Edson Braafheid.

De Nederlander zorgde kort na rust met een eigen doelpunt voor de eerste treffer van Cagliari. Stefano Mauri zette Lazio al na zeven minuten op 1-0, op aangeven van Klose. De Duitser was achttien minuten later zelf de afmaker en een minuut daarna nog een keer.

Klose werd beide keren bediend door Senan Lulic. Braafheid tekende vervolgens onbedoeld voor de 3-1 en de gasten kwamen zelfs nog terug tot 3-2 via João Pedro Galvão. Ederson bepaalde in blessuretijd de eindstand: 4-2. Victor Ibarbo van Cagliari kreeg een kwartier voor tijd rood.

Lazio, waar ook Stefan de Vrij in actie kwam, heeft negentien punten na tien duels. Dat zijn er zes minder dan koploper Juventus en drie minder dan stadgenoot AS Roma.