El Ahmadi blaakt van vertrouwen: We kunnen echt veel, die variatie is een wapen
Rijeka en Vitesse de opponenten: "We kunnen nu laten zien hoe ver wij zijn"

El Ahmadi blaakt van vertrouwen: "We kunnen echt veel, die variatie is een wapen"

04-11-2014 10:41
1

Voor Feyenoord staat er donderdag een cruciaal, Europees duel op de rol. Bij winst doen de Rotterdammers nog volop mee in de poule, maar bij een gelijkspel of verlies wordt overwintering een lastig verhaal. De vorm in de Eredivisie zorgt ervoor dat er vertrouwen is bij Karim El Ahmadi.

Met drie punten uit drie wedstrijden staat Feyenoord laatste in groep G, maar koploper Sevilla verzamelde pas twee punten meer. Twee weken geleden verloren de Rotterdammers wel pijnlijk van HNK Rijeka (3-1), tevens de tegenstander van donderdag in De Kuip. "Daar kregen we doelpunten tegen die op dit niveau gewoon niet mogen vallen", kijkt El Ahmadi met het Algemeen Dagblad terug.

"Maar met vijf zeges op een rij in de competitie zie je wel dat het vertrouwen toeneemt. Als je wint, gaat alles plotseling veel makkelijker. Dit elftal heeft volop kwaliteiten, we kunnen echt veel. We kunnen op balbezit spelen, kunnen de duels aangaan met de tegenstander en hebben ook altijd nog de mogelijkheid van de lange bal op Colin Kazim-Richards. Die variatie is een wapen en ik heb het idee dat wij dat ook steeds meer door beginnen te krijgen."

Na het Europa League-duel met de Kroaten volgt een wedstrijd tegen Vitesse. Twee optredens in korte tijd, waarin Feyenoord kan aantonen dat het inderdaad de stijgende lijn te pakken heeft. El Ahmadi: "We kunnen nu laten zien hoe ver wij zijn. PEC Zwolle (2-0 winst afgelopen weekend, red.) is ook een sterk elftal, maar in de wedstrijden die nu komen, kunnen wij ons echt laten zien. Met aan het einde van de maand ook nog eens een uitwedstrijd tegen PSV."