Arsenal wil 'Champions League-straf' ontlopen en haalt voet niet van gaspedaal
Wenger: "Op de één of andere manier voel je je schuldig als dat niet lukt"

Arsenal wil 'Champions League-straf' ontlopen en haalt voet niet van gaspedaal

04-11-2014 11:35
2

Volgens Arsène Wenger zullen hij en zijn spelers zich schuldig voelen, als ze er niet in slagen de groepswinst in de Champions League te pakken. Als dat niet lukt, dan zullen de Londenaren het namelijk weer tegen een Europese topclub moeten opnemen in de knockout-fase.

Arsenal werd de afgelopen vier jaar meteen na de groepsfase uitgeschakeld, drie keer nadat het als tweede eindigde in de poule. FC Barcelona, AC Milan en Bayern München (tweemaal) bleken toen te sterk. The Gunners kunnen zich dinsdag al plaatsen voor de volgende ronde, als ze weten te winnen van Anderlecht. Maar volgens Wenger zal de club dan niet de voet van het gas nemen in de laatste twee duels.

Wenger wil namelijk dat Arsenal koploper Borussia Dortmund achterhaalt, om in ieder geval Real Madrid en Bayern München - die bijna zeker groepswinnaars zullen worden - te ontlopen. "Het is altijd beter om eerste te worden, want op de één of andere manier voel je je schuldig als dat niet lukt. Je denkt dan: 'als je gestraft wordt, dan komt dat door jezelf, want jullie zijn tweede geworden'."

Om te beginnen moet eerst Anderlecht aan de zegekar, een opgave die twee weken geleden ternauwernood goed afliep met twee goals in de laatste minuten (1-2). "Het is zeker geen uitgemaakte zaak, want Anderlecht is in uitwedstrijden gevaarlijker dan thuis, omdat ze goed zijn in de omschakeling", vervolgde Wenger tegen The Daily Express. "Als we winnen hebben we een goede kans om ons te kwalificeren."