De Boer praat na uitschakeling over eigen toekomst: Werk aan de winkel
"Ik ga ervan uit dat ik hier volgend jaar ook zit"

De Boer praat na uitschakeling over eigen toekomst: "Werk aan de winkel"

06-11-2014 08:19
9

Supporters van Ajax hoeven er na de uitschakeling in de Champions League nog niet voor te vrezen dat Frank de Boer het eens helemaal zat is. De trainer is ondanks de zoveelste Europese teleurstelling niet van plan om het bijltje erbij neer te gooien.

Door de nederlaag tegen Barcelona heeft Ajax al na vier wedstrijden geen uitzicht meer op overwintering in de Champions League, waar men in Amsterdam zo naar hunkert. Dat is zelfs nog sneller dan vorig jaar, maar voor De Boer is dat geen reden om zijn horizon te verbreden. "Ik ga ervan uit dat ik hier volgend jaar ook zit", vertelde hij woensdagavond aan Ajax Life.

"Iedereen wist vooraf dat het in deze groep moeilijk zou worden", vervolgde De Boer. "We hebben onze huid in de thuisduels duur verkocht. Als je ziet hoe we tegen Paris Saint-Germain en FC Barcelona speelden, dan is dat het Ajax wat ik wil zien. Maar we moeten het ook in de uitduels gaan doen. Die stap moeten we nu gaan zetten, want dan ga je echt het verschil maken. Ik heb hier nog genoeg werk aan de winkel."

De Europese cijfers van Ajax liegen er echter niet om. Sinds het seizoen 2005/06 slaagden de Amsterdammers er niet meer in om de groepsfase van de Champions League te overleven. De landskampioen moet nu nog alle zeilen bijzetten om wel voor een vervolg in de Europa League te zorgen. De voorsprong op Apoel Nicosia bedraagt slechts één punt. Paris Saint-Germain is over drie weken de eerstvolgende tegenstander.