Panathinaikos gaat opleiden en in zee met oud-PSV'er na duel met Eindhovenaren
Nederlands bedrijf gaat leiding geven aan hervormingen in Griekenland

Panathinaikos gaat opleiden en in zee met oud-PSV'er na duel met Eindhovenaren

06-11-2014 15:46

Jonas Kolkka krijgt waarschijnlijk een flinke vinger in de pap bij Panathinaikos. Kort voor de aftrap van het duel tussen de Grieken en PSV wordt de Fin in ieder geval alvast geëerd.

De kans is groot dat Kolkka een belangrijke rol krijgt in de hervorming van de jeugdopleiding van Panathinaikos. De gevallen topclub kampt met grote financiële problemen en maakt ook dit seizoen geen kans op de landstitel. Onder leiding van trainer Giannis Anastasiou staat de club op de zesde plek. Om een inhaalslag te maken wordt nu alles op de opleiding gegooid.

De talentenfabriek van de Grieken wordt naar Nederlands model geherstructureerd. Kolkka, die in Nederland voor onder meer PSV, Feyenoord en Willem II speelde, zal vermoedelijk deze dagen de samenwerking met de Griekse club officieel maken namens het Nederlandse bedrijf Quality Options Foundation.

"We richten ons op de ontwikkeling van talenten bij diverse clubs" vertelt Kolkka, tussen 2001 en 2003 actief bij Panathinaikos, tegen Gazzetta. "Binnenkort zal ik mijn presentatie houden voor de mensen van Panathinaikos. Ons doel is om het juiste plan te maken voor het organiseren van de jeugdacademie."

"Jonge talenten zijn de levensader van club. Ik hoop dat ons idee de club kan helpen. Maar het is een plan dat geduld vraagt. Het is een langetermijnproject voor de toekomst van het eerste team." Het Algemeen Dagblad meldt dat Kolkka in de rust van de Europa League-wedstrijd tegen PSV alvast in het zonnetje wordt gezet.