Bijna Europees droomdebuut voor Vorm, Vormer scoort in Denemarken
Goalie moet alsnog tegentreffer toestaan

06-11-2014 20:55

Michel Vorm hield niet 'de nul', maar kan met succes terugkijken op zijn debuut in de Europa League. De doelman won met Tottenham Hotspur van Asteras Tripolis. Het werd 1-2.

In de vorige wedstrijd tegen Asteras Tripolis wonnen de Engelsen met 5-1. Ditmaal, in Griekenland, won de ploeg van trainer Mauricio Pochettino met 1-2. Die stand stond voor rust al op het scorebord, dankzij goals van Andros Townsend en Harry Kane. In de slotfase kwam de thuisploeg tot scoren en moest Vorm alsnog een tegentreffer incasseren. Jeronimo Barrales benutte een strafschop. Het andere duel in de poule ging tussen Besiktas en Partizan Belgrado. De Turken wonnen met 2-1.

Hattrickheld en Vormer op dreef voor Belgen
Club Brugge heeft in de groepsfase van de Europa League een klinkende overwinning geboekt op FC Kopenhagen. In Denemarken was de wedstrijd al voor rust beslist. Lior Rafaelov nam een hattrick voor zijn rekening en verschafte de Belgen een comfortabele 3-0 voorsprong. Na de rust was het Vormer die de marge naar vier tilde. In de andere poulewedstrijd duelleerden HJK Helsinki en Torino. De overwinning ging naar de Finse ploeg, die eigen huis met 2-1 te sterk was voor de Italiaanse tegenstander.

Overige uitslagen:
Groep A: Apollon Limassol – Borussia Mönchengladbach 0-2, FC Zürich – Villarreal 3-2
Groep D: Astra Giurgiu – Celtic 1-1, Dinamo Zagreb – Red Bull Salzburg 1-5
Groep E: Dinamo Moskou – Estoril 1-0, Panathinaikos – PSV 2-3
Groep F: FK Qarabagh – Dnipro 1-2, Saint-Étienne – Internazionale 1-1