Sevilla maakt geen fout tegen Standard, De Guzman imponeert met hattrick
Nederlander maakt volledige productie bij Napoli

Sevilla maakt geen fout tegen Standard, De Guzman imponeert met hattrick

06-11-2014 22:57
1

In Groep G van de Europa League heeft titelverdediger Sevilla donderdagavond uitstekende zaken gedaan. De Spanjaarden wonnen thuis met 3-1 van Standard Luik en liggen daarmee op koers voor overwintering in Europa.

Na 42 minuten stond er een 2-1 stand op het scorebord in Spanje. Kevin Gameiro bracht Sevilla op voorsprong alvorens Paul-Jose M'Poku de verhoudingen weer in evenwicht trok. José Antonio Reyes (ex-Arsenal) tekende kort voor het rustsignaal voor de hernieuwde marge in het voordeel van de favoriet. Carlos Bacca gooide de wedstrijd vlak voor tijd op slot.

Sevilla gaat in deze groep aan kop met acht punten uit vier wedstrijden. Feyenoord volgt met zes punten op plek twee, waar Standard en HNK Rijeka met elk vier punten volgen.

De Guzman slaat toe met hattrick
In Groep I ging de aandacht hoofdzakelijk uit naar Jonathan de Guzman. De oud-Feyenoorder stond aan de basis van de 3-0 overwinning van Napoli op het Zwitserse BSC Young Boys. De middenvelder van het Nederlands elftal maakte in de 45ste, 65ste en 83ste minuut voor alle doelpunten. Vooral de openingstreffer vloog op schitterende wijze binnen.

Overige uitslagen:
Groep H: Everton - Lille 3-0 en VfL Wolfsburg - FC Krasnodar 5-1
Groep I: Sparta Praag - Slovan Bratislava 4-0
Groep J: Dinamo Kiev - Aalborg BK 2-0 en Rio Ave - Steaua Boekarest 2-2
Groep K: Fiorentina - PAOK Saloniki 1-1 en Guingamp - Dinamo Minsk 2-0
Groep L: Legia Warschau – Metalist Kharkiv 2-1 en SC Lokeren – Trabzonspor 1-1