Feyenoorders zetten knop om: Alleen toen vond ik ons heel slecht
"Voorlopig wil ik basisspeler blijven en me goed ontwikkelen"

Feyenoorders zetten knop om: "Alleen toen vond ik ons heel slecht"

07-11-2014 17:43
1

Met de instelling lijkt het momenteel wel goed te zitten bij Feyenoord. Een dag na het succes in de Europa League beseft men in Rotterdam maar al te goed dat er over twee dagen weer een belangrijke wedstrijd op het programma staat.

Feyenoord won in de competitie vijf wedstrijden op rij, maar de ploeg van Fred Rutten is er nog lang niet. "We moeten zondag van Vitesse winnen om bovenin mee te blijven draaien", zegt Kenneth Vermeer, die in uitwedstrijden in de Eredivisie nog geen enkele tegentreffer incasseerde.

"We zijn als team een goede weg ingeslagen. Af en toe hebben we nog een slechte fase, maar ik denk dat we tevreden kunnen zijn over het spel. Met uitzondering van de wedstrijd tegen Willem II, waar ik ons heel slecht vond, vind ik dat we voetballend gezien prima wedstrijden spelen. De tegenstanders scoorden vaak uit de kansen die ze kregen en wij misten ze juist. De laatste weken zijn we gelukkig wat effectiever", aldus de goalie.

Elvis Manu ziet het duel in Arnhem als een test. "Een zware uitwedstrijd. Vitesse heeft een goede ploeg. Vorige week verloren ze, maar daarvoor hebben ze een prima serie neergezet. Ook qua scorend vermogen zit het bij Vitesse gewoon goed'', zegt de vleugelaanvaller.

Manu verlengde zijn contract deze week tot medio 2018. In gesprek met RTV Rijnmond kijkt hij echter nog niet te ver vooruit. "Voorlopig wil ik basisspeler blijven en me goed ontwikkelen. Ik moet werken aan de dingen die fout gaan en continuïteit inbouwen.''