Alflen vreest voor toekomst Ajax-doelwit: Hij zou iets gearriveerder moeten zijn
Utrecht-trainer hoopt op verlenging met smaakmaker

Alflen vreest voor toekomst Ajax-doelwit: "Hij zou iets gearriveerder moeten zijn"

07-11-2014 20:50
1

Tommy Oar ontbreekt vrijdagavond in de wedstrijdselectie van FC Utrecht tegen Excelsior. Mogelijk is de Australiër na de winterstop überhaupt niet meer te bewonderen bij de Domstedelingen gelet op het aflopende contract en de wens om een stap hogerop te maken.

Utrecht-trainer Robbie Alflen weet dat er in januari verschillende opties zijn. "De mooiste optie is dat hij gaat bijtekenen, maar vooralsnog is er sprake van een patstelling", vertelde de oud-speler tegenover de camera van FOX Sports. "We moeten in de winterstop kijken wat we met z'n allen willen en dat heb ik niet alleen voor het zeggen. Maar ik zie Tommy het liefst het hele seizoen bij ons."

Alflen begrijpt dat Oar, gelinkt aan landskampioen Ajax, zelf nadenkt over een nieuw avontuur. "Die ambitie hoort bij een sporter. Ik vind alleen wel dat dit het eerste seizoen is waarin Tommy echt regelmatig beslissend is voor het elftal. Ik ben dus een beetje bang dat het te snel gaat. Bij een stap omhoog zou hij iets gearriveerder binnen moeten komen."

"Ik hoop dat het hem Tommy gaat lukken, maar een transfervrije speler kan er ook als nummer 24 worden bijgehaald. Maar ze kunnen je ook voor de eerste zestien halen en dan houden ze echt rekening met je. Ik ben bang dat hij ergens naartoe gaat waar hij achteraan aansluit", besloot Alflen.