Luxe supersub Suarez laat Barça ontsnappen; Messi loopt record weer mis
Uruguayaan van levensbelang voor Catalanen

08-11-2014 17:48

FC Barcelona is zaterdag ontsnapt aan nieuw puntenverlies in de Primera División. Aan de hand van invaller Luis Suarez bogen de Catalanen een achterstand om in een zege: 1-2.

De Spaanse topploeg had na twee nederlagen op rij in de competitie dringend behoefte aan een overwinning in eigen land. Drie dagen na de zege bij Ajax in de Champions League (0-2) kon het team van coach Luis Enrique pas in de slotfase van het duel met de middenmoter het verschil maken.

Met onder anderen Neymar, Suarez en Xavi op de bank kwam Barcelona in de 37e minuut op achterstand door een treffer van Thievy Bifouma (1-0). Na de pauze duurde het relatief lang voordat productie bij de bezoekers op gang kwam.

Neymar brak uiteindelijk de ban in de 73e minuut waarna Jordi Alba de winst veiligstelde. Bij beide treffers kwam de assist van Suarez. Lionel Messi, die tegen Ajax twee keer scoorde, kopte zowel in de eerste als tweede helft op de lat. Hij liep daardoor het Spaanse doelpuntenrecord voor de derde wedstrijd op rij mis. Messi heeft nog één goal nodig om Telmo Zarra te evenaren.

Met 25 punten meldde Barcelona zich aan kop van de ranglijst, met één punt meer dan Real Madrid. De 'Koninklijke' speelt zaterdagavond thuis tegen Rayo Vallecano.