Tilburgse comeback kan ADO-overwinning niet voorkomen in aantrekkelijk duel
Kramer opnieuw trefzeker voor Haagse club

08-11-2014 20:21
2

ADO Den Haag heeft een belangrijke overwinning geboekt op Willem II. De ploeg van trainer Henk Fraser leek een zeker lijkende driepunter uit handen te geven, maar dankte Roland Alberg (3-2).

Het ADO van trainer Henk Fraser kon nauwelijks beter aan het duel in eigen stadion beginnen dan het deed. Alberg en Dion Malone zetten een vlotte één-twee op waarna de vrijstaande Mathias Gehrt werd gevonden. De Deense middenvelder verschalkte met een schuiver in de verre hoek doelman Kostas Lamprou: 1-0. Er was toen amper 1 minuut gespeeld.

De snelle treffer van Gehrt bleek de opmaat voor een vrij eenvoudige eerste helft voor ADO. De thuisclub zakte terug en liet het initiatief aan de gasten. Die wisten het overschot aan balbezit niet om te zetten in kansen. Samuel Armenteros was met een kopbal nog het gevaarlijkst, maar de bal belandde precies in de handen van doelman Martin Hansen.

ADO bleef gevaarlijk op de counter. Aanvankelijk leverde dat weinig op, maar 10 minuten voor rust was het dan toch raak. Michiel Kramer werd in de 16 meter aangespeeld en leek tussen een mêlee van Tilburgse verdedigers kansloos. De topscorer van de eredivisie draaide zich door de bal op onnavolgbare manier hoog te houden vrij en liet Lamprou voor de tweede keer kansloos: 2-0.

Alberg heeft laatste woord
Op basis van de eerste helft leek er weinig aan de hand voor ADO, maar dat veranderde zes minuten na rust. Vrijwel uit het niets wurmde Stijn Wuytens zich langs de Haagse defensie en tikte via de arm van Hansen de 2-1 binnen. Na een uur spelen werd het zelfs 2-2. Mitchell Dijks zette fraai voor, waarna Armenteros de gelijkmaker binnen kopte.

De gelijkmaker betekende dat ADO weer opnieuw moest beginnen in de jacht naar de derde zege van het seizoen. Daarin werd de ploeg geholpen door Terell Ondaan. De ingevallen aanvaller van Willem II legde halverwege de tweede helft Aaron Meijers neer in het 16 metergebied van de Tilburger. Een strafschop was het gevolg en die werd feilloos benut door Alberg: 3-2. Willem II kreeg na de nieuwe achterstand nog wel kansen op de 3-3, maar benutte die niet.