'Is er nou echt niks dichterbij?', vroeg ik aan mijn zaakwaarnemer
Oud-Ajacied verovert in rap tempo plekje in harten van Nieuw-Zeelanders

"'Is er nou echt niks dichterbij?', vroeg ik aan mijn zaakwaarnemer"

10-11-2014 10:29

Roly Bonevacia maakt indruk in Nieuw-Zeeland. De oud-middenvelder van onder meer Ajax en Roda JC Kerkrade is tegenwoordig speler van Wellington Phoenix. Veel aanpassingsproblemen heeft Bonevacia niet.

"'Is er nou echt niks dichterbij?', vroeg ik aan mijn zaakwaarnemer toen hij met Nieuw-Zeeland kwam aanzetten", zei Bonevacia onlangs in gesprek met De Volkskrant. "Er was wel interesse uit het buitenland, van MSV Duisburg, Lugano en Kilmarnock, maar bij geen van die clubs had ik het gevoel dat ze me écht wilden. Bij Wellington Phoenix had ik dat wel. Drie dagen hebben mijn vriendin en ik over hun aanbod nagedacht. Daarna zeiden we: we doen het gewoon."

De relaxte levensstijl en houding van de mensen in Nieuw-Zeeland doen Bonevacia goed. "In Nederland moest altijd van alles, hier heeft niemand haast. Het komt wanneer het komt", zegt Bonevacia. "Met Wellington Phoenix spelen we mee in de Australische competitie. Binnenkort moeten we naar Perth, negen uur in het vliegtuig. Dat is wel een minpuntje."

Dat het sportief voor de wind gaat blijkt uit de waardering die Bonevacia krijgt in de A-League. Verschillende keren werd de middenvelder opgenomen in het elftal van de week, terwijl hij in Wellington het vertrouwen krijgt als de man achter de spitsen. Met de club neemt Bonevacia na vijf wedstrijden de vijfde plek in de A-League in.