'Een aankomende ster': Milik zou wel eens dé spits van Ajax kunnen worden
"Dat zegt wel iets over een spits. Ajax heeft een luxeprobleem"

'Een aankomende ster': "Milik zou wel eens dé spits van Ajax kunnen worden"

10-11-2014 12:01
5

Arek Milik maakte zondag indruk in het shirt van Ajax. De Poolse spits kreeg in het duel met SC Cambuur (2-4) de voorkeur boven Kolbeinn Sigthorsson en beloonde het vertrouwen van trainer Frank de Boer met twee treffers.

Inmiddels klopt Milik, die door Ajax gehuurd wordt van Bayer Leverkusen, harder en harder op de deur van de basiself. Hoelang blijft De Boer nog switchen tussen de Pool en de spits uit IJsland? Volgens Henk de Jong, trainer van Cambuur, niet al te lang meer. "Milik oogt niet snel, maar is het wel. Hoe hij voor zijn man komt, hoe hij combineert en gemakkelijk beweegt; Milik zou wel eens dé spits van Ajax kunnen worden", citeert het Algemeen Dagblad De Jong.

"Bij de eerste de beste bal die hij kreeg, was het raak", zegt Cambuur-verdediger Etiënne Reijnen over de Poolse aanvaller van de Amsterdammers. "Dat zegt wel iets over een spits. Ajax heeft een luxeprobleem." Sebastian Steblecki, landgenoot van Milik en speler van Cambuur, noemt Milik 'een aankomende ster'. "Sigthorsson is meer een aanspeelpunt, sleurt meer en trekt naar de zijkanten. Milik is gefocust op goals", aldus Reijnen tegenover AD/Sportwereld.