Ook Huntelaar spreekt zich uit over vete: Zijn Robin en ik allang weer vergeten

Ook Huntelaar spreekt zich uit over vete: "Zijn Robin en ik allang weer vergeten"

Gepubliceerd: maandag 10 november 2014 om 12:05ma 10-11-2014 om 12:05

Ook Klaas-Jan Huntelaar beweert dat er een dikke laag zand over zijn non-verbale vete met Robin van Persie ligt. De twee aanvallers van het Nederlands elftal lagen met elkaar overhoop tijdens de interland tegen Kazachstan, iets dat breed werd uitgemeten in de media.

Van Persie liet onlangs al weten dat de lucht geklaard is. Ook Huntelaar doet dat nu in gesprek met Helden Magazine. "Geloof me, dat zijn Robin en ik allang weer vergeten. Dat is echt uitgesproken, maar ik begrijp ook de pers wel, mede omdat het allemaal uitgebreid op televisie was te zien. En alles wat je zegt, wordt uitvergroot."

Huntelaar moet het in Oranje inmiddels al jaren doen met een rol als pinchhitter. Waarom hij en Van Persie nooit de kans krijgen om vanaf de aftrap samen te spelen, is ook bij de spits van Schalke 04 niet bekend. "Ik weet het niet. Ik heb het daar natuurlijk wel met de bondscoaches over gehad. Uiteraard wil ik altijd spelen. Wat moet ik daarop zeggen? Moet ik zeggen dat ik het als coach wel zou doen?"

Reserverol
Tijdens de grote toernooien is Huntelaar steevast de invaller en staat Van Persie in de basis als spits. In 2012 mislukte het EK volledig voor Nederland en toen ging het verhaal de ronde dat de Achterhoeker intern stennis had gemaakt over zijn rol binnen het team. "Het verhaal gaat.... Precies", reageert Huntelaar. "Ik heb alle toernooien heel hard getraind en me heel erg gefocust op mijn kansen, maar die kwamen niet zoals ik wilde en hoopte."

"In 2010 heb ik niets gezegd. In 2012 heb ik wel duidelijk gezegd hoe ik erover dacht, maar ik vind niet dat ik dwars ben geweest", legt 'The Hunter' uit. "Maar in die gesprekken zei ik wel eerlijk wat ik vond. Het enige zekere is dat die verhalen over mij niet juist zijn. Ik heb met niet zo heel veel mensen problemen bij het Nederlands elftal."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws