Breaking news

FC Twente zet overheid voor het blok: 'Of iedereen naar binnen, of niemand'

Koeman krijgt ook bekritiseerde aankoop aan de praat: 'Hij is meer dan een manager'

Koeman krijgt ook bekritiseerde aankoop aan de praat: 'Hij is meer dan een manager'

Gepubliceerd: maandag 10 november 2014 om 12:19ma 10-11-2014 om 12:19

Het Southampton van Ronald Koeman won elf van de twaalf laatste wedstrijden. De Nederlandse trainer wordt in Engelse media geloofd voor zijn ideeën nu zelfs aankoop Shane Long begint te presteren.

Toen Long voor vijftien miljoen euro werd overgenomen van Hull City, werd dat als het bewijs van de verziekte transfermarkt opgevoerd. In de ogen van veel volgers is een speler als Long dat bij lange na niet waard. Tegen Leicester City maakte Long in de tweede helft de twee doelpunten in de met 2-0 gewonnen wedstrijd. "We doen veel positiespelletjes op de training. Daar was hij niet aan gewend", vertelt Koeman in The Guardian over het traject dat hij met Long insloeg. De krant complimenteert Koeman voor die werkwijze. 'Koeman is meer dan een manager', schrijft de journalist van dienst.

Long was, toen hij bij Southampton binnenkwam, een typisch Engelse speler. Dat wilde Koeman veranderen. "Het gaat niet alleen om rennen. Oké, je moet soms rennen en fysiek uitstekend in orde zijn. Maar ik ben een coach die liever de bal heeft om het spel te domineren. Dan draait het om positiespel, niet om rennen. Hoe meer je rent, hoe minder je ziet. Dat was moeilijk voor Shane in het begin, maar beetje bij beetje gaat dat beter. We zijn heel blij om een speler als hij in de selectie te hebben."

Long werd als spits gekocht, maar door de imposante cijfers van Graziano Pellè, moet hij veelal van rechts spelen. "Ik weet dat hij geen vleugelspeler is, maar de manier waarop hij de eerste goal maakte, zien we graag. Hij begrijpt het spel nu veel beter dan in het begin en maakte het verschil."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws