Werder zet 'transferflop' Elia in de etalage: 'Het raadsel van 5,5 miljoen euro'
Elia kan naar Qatar, Dubai en Rusland, maar wil niet naar die oorden

Werder zet 'transferflop' Elia in de etalage: 'Het raadsel van 5,5 miljoen euro'

10-11-2014 12:20
2

Eljero Elia en Werder Bremen, het blijkt geen gelukkige combinatie. De Duitse club nam de aanvaller in 2012 over van Juventus, maar overtuigen doet de voormalig Oranje-klant niet. Volgens Kicker wil Werder nu af van Elia.

Ook onder de nieuwe trainer van de club, Viktor Skripnik, kan Elia niet overtuigen, schrijft het medium. Het 'zorgenkind' van Werder mocht afgelopen weekend in het duel met VfB Stuttgart weer eens in de basis starten, maar werd na een klein uur naar de kant gehaald. Kicker schrijft dat de nieuwe teleurstelling zomaar het einde van het Elia in Bremen kan betekenen. De aanvaller is in de winterstop de belangrijkste kandidaat om verkocht te worden, klinkt het.

Elia verdient voor Werder-begrippen vorstelijk. De oud-speler van onder meer Hamburger SV en FC Twente is goed voor zo'n 2,8 miljoen euro op jaarbasis, klinkt het. Een vermogen voor een 'transferflop'. Kicker: 'Elia zegt dat wanneer hij in vorm is, hij de beste linksbuiten van Europa is. Het probleem is alleen: Elia is al jaren niet meer in vorm'. Hoe het komt dat Elia zijn vorm maar niet lijkt te hervinden 'is een raadsel'. 'Een afscheid is in de maak', gaat het medium verder.

De aanvaller heeft aanbiedingen uit Dubai, Qatar en Rusland ontvangen, beroept Kicker zich op diverse media. Er is alleen een hindernis: Elia ziet een vertrek naar die oorden niet zitten. Werder Bremen hoopt Elia in januari voor een passend bedrag van de hand te doen. De club heeft zich inmiddels neergelegd bij het feit dat het flink zal moeten inleveren ten aanzien van de betaalde transfersom van Elia. De aanvaller heeft in Bremen een contract tot medio 2016.