Deze jongens moeten zo snel mogelijk naar Oranje, het EK is geen raar idee
"Ze moeten nog mee willen naar het EK in Frankrijk in 2016"

"Deze jongens moeten zo snel mogelijk naar Oranje, het EK is geen raar idee"

13-11-2014 09:55

Bij Jong Oranje is de blik al gericht op het EK in 2017, maar voor veel spelers moet dat niet het eerste doel zijn. Bondscoach Remy Reijnierse stelt dat zijn ploeg direct aan een hoger doel moet denken: het EK in 2016 met het grote Oranje.

Onder meer Karim Rekik, Nathan Aké, Sven van Beek, Jorrit Hendrix, Rick Karsdorp, Daley Sinkgraven, Tonny Vilhena en Jean-Paul Boëtius starten donderdag aan een nieuwe periode met Jong Oranje. "Maar ik heb meteen aangegeven dat deze jongens maar één doel moeten hebben: zo snel mogelijk naar het grote Oranje", zegt Reijnierse in De Telegraaf.

De oefenmeester hoopt dat een aantal van zijn spelers snel in de voetsporen treedt van Memphis Depay. "Ze moeten nog mee willen naar het EK in Frankrijk in 2016. En dat is geen raar idee, want enkele jongens hebben al meegetraind met het Nederlands elftal of zaten zelfs in de voorselectie voor het WK in Brazilië. Het jeugd-EK van 2017 moet weer een volgend doel zijn. Die twee dingen moeten ze nastreven", aldus Reijnierse.

Maar eerst volgt voor Jong Oranje het oefenduel met Jong Duitsland, dat zich wel voor het EK wist te plaatsen. Met bijvoorbeeld FC Barcelona-goalie MArc-André Ter Stegen en Liverpool-middenvelder Emre Can is de kwaliteit in de selectie enorm. "Het wordt dan ook een enorm goede test voor deze jongens", besluit Reijnierse, die naar verwachting enkele verrassende keuzes voor de basis maakt.